Ebook Pendedahan Buat Duit Dengan Apakah punca kegagalan ramai orang kita menjana pendapatan yang...

download Ebook Pendedahan Buat Duit Dengan Apakah punca kegagalan ramai orang kita menjana pendapatan yang memberangsangkan

of 15

  • date post

    29-Oct-2019
  • Category

    Documents

  • view

    13
  • download

    0

Embed Size (px)

Transcript of Ebook Pendedahan Buat Duit Dengan Apakah punca kegagalan ramai orang kita menjana pendapatan yang...

  • Ebook Pendedahan Buat Duit Dengan Youtube

    Hakcipta Terpelihara 2015 © oleh Rashvin

    http://www.info-seekers.com/adsenseyt

    http://www.info-seekers.com/adsenseyt

  • Biodata Penulis

    Hai. Nama saya Rashvin.

    Saya seorang usahawan sepenuh masa yang fokus kepada pemasaran internet

    (internet marketing) sejak 2005.

    Saya mempunyai pengalaman luas dalam Optimasi Enjin Carian Google (SEO),

    Pay Per Click (PPC), Pemasaran Media, Adsense, Blogging, Produk Digital dan

    sebagainya.

    Dengan ilmu dan sedikit pengalaman yang ada, saya tidak kisah berkongsi ilmu

    kepada semua rakyat Malaysia yang dahagakan ilmu buat duit online.

    Namun, kepada mereka yang benar-benar serius mahu buat duit online & mahu

    ke tahap lebih tinggi, saya ada menyediakan personal coaching secara peribadi,

    ekslusif & berlainan dengan apa yang saya kongsikan kepada umum.

    Saya berpegang kepada konsep “siapa belajar, dia lebih cepat berjaya”. Oleh

    sebab itulah, saya mendedahkan rahsia PENTING saya hanya melalui personal

    coaching sahaja (sesi bimbingan secara bersemuka antara anda dan saya).

    http://www.info-seekers.com/adsenseyt

    http://www.info-seekers.com/adsenseyt

  • Isi Kandungan

    Susahkah Buat Duit Online? ………………………………………………. m/s 5.

    Buat Duit Dengan Video Youtube? …………………………………….……….. m/s 8.

    Bagaimana Buat Duit Dengan Youtube? ………………………………….… m/s 10.

    Lihat Inspirasi Kejayaan Dari Penggiat Youtube Yang Lain …….…… m/s 12.

    Bolehkah Orang Biasa Macam Kita Buat Duit Sebanyak Mereka? … m/s 13.

    Bagaimana Google Akan Membayar Komisen Anda? ………………….. m/s 15.

    Bagaimanakah Komisen Akan Dikira & Dari Manakah Datangnya Komisen Lumayan Ini? ………………………………………………………………………….. m/s 15.

    Kesimpulan …………………………………………………………………………….. m/s 16.

  • Susahkah Buat Duit Online?

    Dengan bebanan hidup semakin mencabar dan ekonomi yang semakin menekan

    kita, saya pasti ramai di kalangan kita mahu mencuba nasib untuk menjana

    pendapatan tambahan.

    Ia satu niat yang baik, dan saya dulu pernah menghadapi isu yang sama dengan

    anda. Berjuang habis-habisan untuk mengukuhkan ekonomi diri dan keluarga.

    Saya tidak hairan melihat begitu rancaknya orang Malaysia mula melibatkan diri

    dalam bidang buat duit online demi sesuap rezeki.

    Walaubagaimanapun, saya seringkali mendengar rata-rata orang kita yang masih

    terkial-kial dan tidak berjaya menjana pendapatan pertama di internet. Ada yang

    telah membeli begitu banyak ebook panduan, menyertai seminar dan menghadiri

    sesi sembang santai bersama usahawan lain, namun akhirnya ia hanya membawa

    kepada kegagalan kita sendiri. Gagal menjana wang pertama di internet.

    Persoalannya, adakah SUKAR untuk jana wang online?

    Apakah punca kegagalan ramai orang kita menjana pendapatan yang

    memberangsangkan di internet?

  • Saya tidak melakukan kajian khusus dan spesifik berkenaan hal ini. Tetapi saya

    ada memerhati dan mengamati rakan-rakan online saya dan mereka yang berada

    di sekeliling saya.

    Saya melihat, semua orang boleh berjaya. Masing-masing ada potensi, asalkan

    sudi bekerja bersungguh-sungguh, dengan melalui jalan yang betul.

    Namun begitu, sayangnya kerana ada beberaa faktor kenapa masih ramai gagal

    jana wang online sebagaimana berikut (ini hanya pandangan peribadi sahaja):

    1. Suka belajar sendiri, tetapi tidak sanggup belajar dari mereka yang dah

    berjaya.

    2. Seringkali melompat-lompat dari satu bidang ke bidang buat duit yang

    lain. Sebenarnya, kuasa fokus lebih penting. Asyik bertukar-tukar bidang

    buat duit, akan membuatkan anda sudah gagal di pertengahan jalan.

    3. Mendapat ilmu yang salah dari orang lain yang berkongsi, tetapi belum

    terbukti berkesan. Saya akui bahawa tiada salahnya jika anda

    mendapatkan nasihat daripada orang lain. Tetapi jika ilmunya salah, anda

    hanya akan terjerat dengan perangkap yang tiada kesudahan.

    4. Sikap suka memberi alasan, walaupun belum pun bermula lagi.

  • 5. Tidak sanggup mencari mentor yang dilihat mampu membantu kerana

    terlalu banyak was-was walaupun sudah banyak bukti kejayaan di depan

    mata. Mentor yang bukan sekadar nasihat, tetapi pantau, bimbing dan

    bantu sampai dapat hasil.

    Jika tanya saya, kepakaran saya adalah buat duit dengan Youtube.

    NOTA : Gambar di bawah menunjukkan laman terkenal dunia, Youtube.

  • Buat Duit Dengan Video di Youtube?

    Youtube sehingga kini kekal sebagai antara laman web paling diminati di seluruh

    dunia, sejak sebelum kemunculan Facebook lagi. Video-video menarik begitu

    banyak yang wujud di Youtube, dan anda sendiri pasti pernah menonton video di

    sana.

    Peluang buat duit dengan Youtube ini muncul sejak Google membeli laman

    Youtube ini sejak 2006, dengan harga melebihi US$ 1 billion. Kesan daripada itu,

    Google yang memang sudah terkenal sebagai platform program pengiklanan

    yang terkenal dan digunakan secara meluas di seluruh dunia, akhirnya

    menjadikan Youtube juga sebagai medium pengiklanan.

    Google mengajak mana-mana syarikat dan penaja yang mahu beriklan di

    Youtube, dengan caj yang ditetapkan oleh Google.

    Berita baiknya di sini, dengan terbukanya program pengiklanan ini, maka

    mereka yang suka memuat naik (upload) video ke Youtube, mempunyai peluang

    cerah untuk mendapat komisen.

    Ini kerana iklan akan terpapar pada video yang mereka tambah ke dalam akaun

    Youtube mereka. Iklan inilah sumber pendapatan penggiat video di Youtube.

  • NOTA : Setiap pemilik akaun Youtube, dibenarkan upload video mereka sendiri,

    selagi tidak bercanggah dengan polisi Youtube.

    Bagaimana Buat Duit Dengan Youtube? Pernahkah anda terlihat iklan di sini? (lihat gambar di bawah).

    No 1 dan 2 pada gambar adalah contoh iklan yang ada di Youtube.

    Iklan sebegini sebenarnya memberikan pendapatan kepada pemilik akaun

    dengan kadar sen atau dollar bagi setiap klik. Maksudnya, jika ada orang lain

    yang berminat dengan iklan tu dan klik untuk tahu lebih lanjut, maka itu adalah

    pendapatan anda. Anda akan dibayar.

  • Semakin banyak klik, semakin banyak pendapatan anda. Tapi AWAS! Anda tidak

    boleh klik sendiri, kerana sistem Youtube (yang dimiliki oleh Google) akan

    mengesan jika anda cuba klik sendiri. Sistem mereka amat canggih, dan jangan

    sesekali klik sendiri.

    Di Youtube, jika anda muatnaik video ke akaun anda dan ditonton oleh umum,

    anda berpeluang membuat duit dengan 3 cara.

    Pertama, anda akan dibayar bagi setiap klik pada iklan. Mungkin US$ 0.10 per

    klik, dan mungkin US$ 2.00 per klik. Bergantung kepada banyak faktor yang

    anda tak perlu tahu buat masa ni, pendapatan anda sebenarnya cukup lumayan.

    Kedua, anda akan dibayar bagi setiap video 20 saat terpapar di paparan video

    Youtube anda. Pernah tak anda kena tunggu 5 saat sebelum boleh tonton video

    yang anda nak? Video 5 saat pertama tu, adalah iklan per view. Mungkin anda

    akan dibayar $2 bagi setiap 1,000 orang yang tengok, atau dalam bahasa

    Inggerisnya dipanggil views… dan mungkin juga menjana $5 per 10,000 views.

    Ketiga, iklan yang berada di sebelah kanan atas pada pandangan penonton.

    Dengan TIGA (3) cara ini, anda sebenarnya boleh jana ratusan dollar sebulan,

    malah lebih daripada itu, jika anda tahu caranya.

  • Lihat Inspirasi Kejayaan Dari Penggiat Youtube Yang

    Lain

    Jom lihat berapa banyak video Gangnam Style dapat tontonan (views) sehingga

    hari ini. Buat kiraan jika dia dapat US$ 2/= per 1,000 views, maka pendapatan

    kasar hanya melalui iklan adalah sekitar US$ 4 juta (bersamaan lebih RM12 juta)

    Jika artis, saya rasa kebanyakannya tiada masalah mencapai views sehingga

    jutaan tontonan. Tapi, kita ni yang bukan artis dan tidak pula terkenal, adalah

    terlalu hampir mustahil untuk mendapat hasil seperti mereka.

    Lainlah kalau kita ni jenis bermuka tebal dan sanggup buat benda pelik-pelik

    depan Youtube. 

  • Lihat juga jumlah views dari mereka yang suka memecahkan & membengkokkan

    telefon sebagai satu cara menguji ketahanan telefon pintar.

    Gambar di atas menunjukkan beberapa contoh video yang mendapat tonton

    puluhan ribu views sehingga jutaan views!

    Mereka membuat video ulasan tentang sesebuah telefon pintar seperti iPhone 6,

    kemudian mereka uji ketahanan. Tujuannya, supaya mendapat seramai mungkin

    penonton dan menjadi buah mulut di seluruh dunia internet. Kegilaan ini demi

    mendapatkan views sehingga ratusan ribu malah jutaan jumlah tontonan seluruh

    dunia. Tetapi, anda boleh lihat sendiri, ada juga yang tidak berjaya mendapat

    jumlah tontonan yang memuaskan.

    Sayangnya … ramai tidak mampu ‘bazirkan’ wang RM3,000 untuk sebuah